0%

No comments 1642 views

Most sem múlt el az év szenzációs képek készítése nélkül, bár az előző évekhez képest soványabb volt az idei termés, ám így is akad szép számmal különlegesség. A képek egyike sem publikált a galériámban és sehol máshol az interneten, ugyanakkor a honlap némely szegletén megtalálni egyiket-másikat. Így nevezhetjük premiernek ezt a bejegyzést.

Az összeállításban 16 képet szedtem össze különösebb szisztéma nélkül, a lényeg nagyjából az volt, hogy minél tágabb témakörben prezentáljam ezeket. Az emberábrázolást, mint olyat kihagytam a válogatásból egyéb okok miatt, így többségében tájjellegű fotók lelhetőek fel.

Nem is szaporáznám tovább a szót, íme a válogatás:

16.

DSC_2967.jpg

Egy válogatásból sem maradhat ki az erdő, bár e témában idén nem sikerült maradandót alkotnom. Minden esetre találtam olyat, melyet érdemes megmutatni.

15.

DSC_4539 - Ívek, színek, formák - Curves, colors, shapes.jpg

„Ívek, színek, formák”

Ismét Székesfehérváron jártam és egy januári városnézés alatt készítettem e képet. Ezt megelőző nap pedig, nem akárkinek és nem is akármilyen születésnapján vettem részt és fotóztam.

14.

DSC_0058.jpg

„Út az őszbe”

Az ősz beköszönő színei és a szeptemberi lenyugvó nap fényeinek a kombinációja mindig pazar látványt képes elénk tárni.

13.

DSC_2257.jpg

Figo kutyám kalandozása az erdőben.

12.

DSC_9920 - Hol a történelem íródott vala - Where The History Was Written.jpg

„Hol történelem íródott vala”

Dunakanyarnál jártunk pár napot a barátaimmal születésnapom alkalmával, az érkezés napján pont megfelelő volt minden ahhoz, hogy elkészüljön e mesés kép.

11.

DSC_2448 - Ahol az álmok is valóra válnak - Where The Dreams Come True.jpg

„Álomfölde”

Mintha valami fantasy-ben lennénk, de nem! Ez csak egy régi szovjet objektív képe, mely a sajátos hibáival együtt csodát képes varázsolni nekünk!

10.

DSC_1835 - Aranykor - Golden Times.jpg

„Aranykor”

Ki jókor van jó helyen, könnyen „csodákra” lel.

9.

DSC_3206.jpg

Csendélet egy Balaton-felvidéki présházban.

8.

DSC_1253 - Aranyló pillanat - Golden moments.jpg

„Aranyló pillanat”

Út a Pannonhalmi Apátság felé a nyári napfordulóhoz közeli naplementében.

7.

DSC_1938 - Azaz igazi nyár... - That is a real summer.jpg

„Azaz igazi nyár...”

Sosem gondoltam volna, hogy e hely meg tudja mutatni azt az arcát is, melyből egy művészi fotót képes leszek prezentálni és mégis sikerült neki! Megannyi fáradtságos visszatérés a helyszínére végül meghozta a gyümölcsét.

6.

DSC_4640 - Meseország Magyarország - Tales from Hungary.jpg

„Meseország Magyarország”

Nem kell messzire utazzunk, hogy egy „mese” kellős közepébe csöppenjünk, hiszen itt van az ajtónk küszöbén túl. Csak rajtunk múlik, hogy látni szeretnénk e vagy sem.

5.

DSC_0649 - Végtelen viharok - Endless Storms.jpg

„Végtelen viharok”

Ez évben is sikerült lencsevégre kapnom pár komolyabb vihart vagy annak készülődését a magam sajátos stílusában. A végtelen és a viharok nálam kéz a kézben járnak.

4.

DSC_4677 - Aranyba öltözve - Dressing in the gold.jpg

„Aranyba öltözve”

Talán a tavasz az egyik legszebb évszak. Íme erre egy bizonyíték, mely az egyik kedvenc magányos fámról készült felvétel. Rendszeres vendég vagyok nála. Minden évszakban meg tudja lepni az embert…

3.

DSC_1438 - Csillagok közé - To The Stars.jpg

„Csillagok közé”

Kedvenc útszakaszom a misztikus éjszakában, mely útról lassan több képem van, mint porszem a sivatagban. Viszont mindig tud újat és újat mutatni nekem. Ugyan az, de mégis más.

2.

DSC_1951 - Nyári dallamok - Summer Melodies.jpg

„Nyári dallamok”

Egy július végi naplementénél kevés hangulatosabb dolog akad, főleg ha minden adott ezen érzés átadásához. Ezért szerintem a nyár egyik leghangulatosabb tájképe lett.

1.

DSC_1708 - Reménység - Hope.jpg

„A remény rabja”

… és akkor az első helyen talán az év legjobb pillanata és legmagasztosabb képe, mely miatt érdemes volt a fényképezőgépet a kézhez ragadni.

  • 2024

Article

16 emlékkép 2016-ból