0%

Fotográfia No comments 1005 views

Most sem múlt el az év szenzációs képek készítése nélkül, bár az előző évekhez képest soványabb volt az idei termés, ám így is akad szép számmal különlegesség. A képek egyike sem publikált a galériámban és sehol máshol az interneten, ugyanakkor a honlap némely szegletén megtalálni egyiket-másikat. Így nevezhetjük premiernek ezt a bejegyzést.

Az összeállításban 16 képet szedtem össze különösebb szisztéma nélkül, a lényeg nagyjából az volt, hogy minél tágabb témakörben prezentáljam ezeket. Az emberábrázolást, mint olyat kihagytam a válogatásból egyéb okok miatt, így többségében tájjellegű fotók lelhetőek fel.

Nem is szaporáznám tovább a szót, íme a válogatás:

16.

DSC_2967.jpg

Egy válogatásból sem maradhat ki az erdő, bár e témában idén nem sikerült maradandót alkotnom. Minden esetre találtam olyat, melyet érdemes megmutatni.

15.

DSC_4539 - Ívek, színek, formák - Curves, colors, shapes.jpg

„Ívek, színek, formák”

Ismét Székesfehérváron jártam és egy januári városnézés alatt készítettem e képet. Ezt megelőző nap pedig, nem akárkinek és nem is akármilyen születésnapján vettem részt és fotóztam.

14.

DSC_0058.jpg

„Út az őszbe”

Az ősz beköszönő színei és a szeptemberi lenyugvó nap fényeinek a kombinációja mindig pazar látványt képes elénk tárni.

13.

DSC_2257.jpg

Figo kutyám kalandozása az erdőben.

12.

DSC_9920 - Hol a történelem íródott vala - Where The History Was Written.jpg

„Hol történelem íródott vala”

Dunakanyarnál jártunk pár napot a barátaimmal születésnapom alkalmával, az érkezés napján pont megfelelő volt minden ahhoz, hogy elkészüljön e mesés kép.

11.

DSC_2448 - Ahol az álmok is valóra válnak - Where The Dreams Come True.jpg

„Álomfölde”

Mintha valami fantasy-ben lennénk, de nem! Ez csak egy régi szovjet objektív képe, mely a sajátos hibáival együtt csodát képes varázsolni nekünk!

10.

DSC_1835 - Aranykor - Golden Times.jpg

„Aranykor”

Ki jókor van jó helyen, könnyen „csodákra” lel.

9.

DSC_3206.jpg

Csendélet egy Balaton-felvidéki présházban.

8.

DSC_1253 - Aranyló pillanat - Golden moments.jpg

„Aranyló pillanat”

Út a Pannonhalmi Apátság felé a nyári napfordulóhoz közeli naplementében.

7.

DSC_1938 - Azaz igazi nyár... - That is a real summer.jpg

„Azaz igazi nyár...”

Sosem gondoltam volna, hogy e hely meg tudja mutatni azt az arcát is, melyből egy művészi fotót képes leszek prezentálni és mégis sikerült neki! Megannyi fáradtságos visszatérés a helyszínére végül meghozta a gyümölcsét.

6.

DSC_4640 - Meseország Magyarország - Tales from Hungary.jpg

„Meseország Magyarország”

Nem kell messzire utazzunk, hogy egy „mese” kellős közepébe csöppenjünk, hiszen itt van az ajtónk küszöbén túl. Csak rajtunk múlik, hogy látni szeretnénk e vagy sem.

5.

DSC_0649 - Végtelen viharok - Endless Storms.jpg

„Végtelen viharok”

Ez évben is sikerült lencsevégre kapnom pár komolyabb vihart vagy annak készülődését a magam sajátos stílusában. A végtelen és a viharok nálam kéz a kézben járnak.

4.

DSC_4677 - Aranyba öltözve - Dressing in the gold.jpg

„Aranyba öltözve”

Talán a tavasz az egyik legszebb évszak. Íme erre egy bizonyíték, mely az egyik kedvenc magányos fámról készült felvétel. Rendszeres vendég vagyok nála. Minden évszakban meg tudja lepni az embert…

3.

DSC_1438 - Csillagok közé - To The Stars.jpg

„Csillagok közé”

Kedvenc útszakaszom a misztikus éjszakában, mely útról lassan több képem van, mint porszem a sivatagban. Viszont mindig tud újat és újat mutatni nekem. Ugyan az, de mégis más.

2.

DSC_1951 - Nyári dallamok - Summer Melodies.jpg

„Nyári dallamok”

Egy július végi naplementénél kevés hangulatosabb dolog akad, főleg ha minden adott ezen érzés átadásához. Ezért szerintem a nyár egyik leghangulatosabb tájképe lett.

1.

DSC_1708 - Reménység - Hope.jpg

„A remény rabja”

… és akkor az első helyen talán az év legjobb pillanata és legmagasztosabb képe, mely miatt érdemes volt a fényképezőgépet a kézhez ragadni.

  • 2018

Article

16 emlékkép 2016-ból